Contact

Adresgegevens

Ateliers Majeur wil iedereen de kans geven kunst te beleven, van kunst te genieten. Daarom verzorgen we lessen, cursussen, workshops, projecten en voorstellingen in de beeldende kunsten, op het gebied van dans, theater en muziek. Voor iedereen. En, als het aan ons ligt, met iedereen. Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op!

Postadres
Ateliers Majeur
Postbus 285
8440 AG Heerenveen

Bezoekadres
De Rinkelbom
Zwanedrift 2
8446 KS Heerenveen

Telefoon: (0513) 468158

Podium Majeur

  • Filter op talent:

Iris Kroes en Mosken komen naar Heerenveen

Heerenveen – op zaterdag 20 en zondag 21 januari wordt voor het eerst het gratis toegankelijke Cultuurklank Festival georganiseerd in De Rinkelbom. De Zangzaterdag staat in het teken van: iedereen kan zingen. En op de Cultuurzondag kun je diverse culturele disciplines en organisaties uit de regio leren kennen tijdens workshops en optredens.

Het Cultuurklank Festival is een initiatief van Ateliers Majeur die al haar samenwerkingspartners en de amateurverenigingen heeft uitgenodigd om zichzelf te presenteren op dit festival. Vele organisaties uit de regio Heerenveen maken hier gebruik van. Van Brassband Pro Rege tot Faya en van het duo Mink en Eelco tot diverse bandjes.

Er zijn op de Zangzaterdag diverse workshops gratis te volgen: singersong writing, rap, beatbox, stemexpressie en natuurlijk popzang. Ondersteund door vrolijke dansworkshops van Naomi Jellema en Salsero Mboko. De deuren gaan deze dag om half 11 open. Vanaf dat moment kun je je inschrijven voor de diverse workshops. Wil je dus zeker zijn van een plaats? Kom op tijd naar De Rinkelbom. Daarnaast zijn er diverse optredens, met als hoogtepunt Iris Kroes tussen 13 en 14 uur. Geïnspireerd geraakt? Je kunt direct je zangtalent laten beoordelen bij de coaches van The Voice of Heerenveen. Zij geven je tips en trics mee voor het nieuwe seizoen dat dit voorjaar start!

Op de Cultuurzondag zijn er andere organisaties en muziekdocenten aanwezig. Je kunt beeldende workshops volgen bij o.a. Alles Kan Kunstlokaal no 8 en Linda Sinnige, dansen met Salsero Mboko, Bellydance/Fitnessdance, theaterworkshops én muzikale workshops met o.a. strijkers en blazers. Er zijn vele optredens op 2 plaatsen in het gebouw, waaronder de populaire band Mosken die het festival op deze zondag opent om 12.00 uur! Maar ook ontbreken leerlingenbandjes, de big band van OSG Sevenwolden en een harmonieorkest uit Akkrum niet.

Iedereen is van harte welkom tijdens dit gratis toegankelijke festival. Ook voor de workshops wordt geen entreegeld geheven. De organisatie vindt het belangrijk dat iedereen kan meeculturen en iedereen de mogelijkheid krijgt om zijn/haar talent te ontdekken. Volg ons op Facebook voor de laatste informatie: @CultuurklankFestival.

 

zangzaterdag

Iedereen kan zingen!

. Optreden van: Iris Kroes

. Optredens van The Voice of Heerenveen winnaars
. Workshop met rapper Alex Karakhanian
. Workshops Bellydance & Fitnessdance
. Workshop: Singersong writing
. Workshop Stemexpressie
. Brassband Pro Rege B
. Workshop Beatboxen
. Workshops Popzang
. Your time to shine!
. Vloggers: Squig
. Salsero Mboka
. De Speeldoos
. Musicalklas

. Vocalliezz

———————-

cultuurzondag
Iedereen mag mee culturen!

 . Optreden van: Mosken

. Optreden van Louiza Saitova en Frans van Dijk
. Optreden van zangeres Mink en gitarist Eelco
. Jonge popbands: In Control en No Rules
. Workshops Bellydance & Fitnessdance
. Creatief denken met Linda Sinnige
. Workshop van Kunstlokaal No8
. Theaterworkshop: De vloer op
. Bigband OSG Sevenwolden
. Instrumenten uitproberen
. Harmonieorkest Akkrum
. Het mobiele naaiatelier
. Museum Belvédère
. Strijkersworkshops
. Salsero Mboka
. Fluitkwartet
. Faya
. AMV