Contact

Adresgegevens

Ateliers Majeur wil iedereen de kans geven kunst te beleven, van kunst te genieten. Daarom verzorgen we lessen, cursussen, workshops, projecten en voorstellingen in de beeldende kunsten, op het gebied van dans, theater en muziek. Voor iedereen. En, als het aan ons ligt, met iedereen. Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op!

Postadres
Ateliers Majeur
Postbus 285
8440 AG Heerenveen

Bezoekadres
De Rinkelbom
Zwanedrift 2
8446 KS Heerenveen

Telefoon: (0513) 468158

Podium Majeur

  • Filter op talent:

Officiële aftrap: De Cultuursalon

De Cultuursalon: cultuur is de passie die verbindt.

Op vrijdag 29 september opende wethouder Jelle Zoetendal officieel De Cultuursalon. Een nieuw en uniek initiatief op het gebied van kunst- en cultuureducatie. De wethouder gaf hierbij aan hoe belangrijk het is voor mensen met beginnende geheugenproblemen om samen te kunnen komen in een inspirerende omgeving.

De Cultuursalon is een initiatief van Comfortzorg en kunstencentrum Ateliers Majeur. Ze willen hiermee bijdragen aan het culturele klimaat voor een doelgroep die zelf heeft aangegeven dat ze een rijk cultureel leven gewend zijn, maar dat nu missen. Cliënten van Comfortzorg, maar ook van andere instellingen, blijken het prettig te vinden om samen te komen en vrij te kunnen spreken waarbij eigen verhalen en herinneringen boven komen. De groep is hoger opgeleid en/of heeft al een heel leven affiniteit met cultuur. De middagen draaien om inspiratie en ontmoeting in een ongedwongen sfeer met interactieve gesprekken. Elke vrijdag verwelkomt deze groeiende groep een spreker met verhalen over muziek, architectuur, literatuur en kunst. Men hoeft niet alleen te luisteren. Men kan ook instrumenten uitproberen of de discussie aangaan.

Onder leiding van Han Steenbruggen, directeur en conservator van museum Belvédère gaat de groep deze vrijdagmiddag op een visuele reis rondom de Groninger Ploeg. Han: “Ik waag het om hier in het Friese hart te spreken over een Gronings onderwerp die mij na aan het hart ligt. Kennen jullie De Ploeg?” Er klinkt instemming en er worden vele vragen gesteld. De organisatie is tevreden over deze officiële aftrap en kijkt uit naar de rest van het seizoen. Hanni van den Broek (directrice Comfortzorg): “We bereiken via een uitgebreid netwerk van mantelzorgers, casemanagers en andere professionals de doelgroep direct achter de voordeur. Maar er is altijd plaats voor meer geïnteresseerden en liefhebbers. Dus kent u iemand in uw omgeving die het prettig zou vinden om bij deze bijeenkomsten aanwezig te zijn, neem dan contact op met Comfortzorg!”