Contact

Adresgegevens

Ateliers Majeur wil iedereen de kans geven kunst te beleven, van kunst te genieten. Daarom verzorgen we lessen, cursussen, workshops, projecten en voorstellingen in de beeldende kunsten, op het gebied van dans, theater en muziek. Voor iedereen. En, als het aan ons ligt, met iedereen. Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op!

Postadres
Ateliers Majeur
Postbus 285
8440 AG Heerenveen

Bezoekadres
De Rinkelbom
Zwanedrift 2
8446 KS Heerenveen

Telefoon: (0513) 468158

Podium Majeur

  • Filter op talent:

Educatie Oranjewoudfestival

Het Oranjewoud festival is een festival die klassieke muziek dichter bij de mensen wil brengen door op verrassende locaties een concert te verzorgen. In goede samenwerking met de organisatie organiseert Ateliers Majeur de educatieprojecten voor basisschoolleerlingen in de gemeente Heerenveen voorafgaand en tijdens het festival.

Op alle basisscholen in de gemeente Heerenveen doorlopen leerlingen van de groepen 1 tot en met 8 culturele leerroutes. Per jaar volgen alle basisschoolleerlingen cultuureducatieve programma’s, waarin zowel actieve als receptieve kunstbeoefening aan bod komen. Dit programma, uitgevoerd door Ateliers Majeur, komt tot stand in nauwe samenwerking met het onderwijs, lokale aanbieders en culturele instellingen binnen de gemeente. Binnen deze leerroute word het festivalthema als uitdagend onderzoeksthema opgenomen. De leerprocessen en uitkomsten worden gepresenteerd tijdens de festivalweek van het Oranjewoud Festival.

Tijdens de ‘atelieruren’ werden de onderzoeken en experimenten begeleid door een vijftal kunstenaars/docenten. Dit atelierteam is ervaren in het geven van lessen/workshops in het basisonderwijs. Ze worden mede gekozen op coaching capaciteiten en worden bij Ateliers Majeur opgeleid in het aangaan van onderzoek. Het team bestaat uit de volgende kunstenaars:

  • Martin de Jong – Beeldend kunstenaar schilderen/tekenen
  • Marsja van der Ven – Designer en interieurontwerper toegepaste kunst
  • Anita Bouman – Beeldend docent, museumconsulent en “festivalkunst/workshops”
  • Marjan Beuker – Beeldend kunstenaar mixed media (specialisatie: Community Art)
  • Marcel Prins – Beeldend kunstenaar, beeldbouwer

Naast dit project verzorgd Ateliers Majeur ook de educatie tijdens het festival. Op vrijdagavond, zaterdag en zondag kunnen kinderen gratis workshops volgen bij docenten van Ateliers Majeur.

De volgende editie van het Oranjewoud festival is: 1 t/m 5 juni 2017.

Houd deze website en de website van het festival, http://oranjewoudfestival.nl/nl, in de gaten voor meer informatie!