Contact

Adresgegevens

Ateliers Majeur wil iedereen de kans geven kunst te beleven, van kunst te genieten. Daarom verzorgen we lessen, cursussen, workshops, projecten en voorstellingen in de beeldende kunsten, op het gebied van dans, theater en muziek. Voor iedereen. En, als het aan ons ligt, met iedereen. Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op!

Postadres
Ateliers Majeur
Postbus 285
8440 AG Heerenveen

Bezoekadres
De Rinkelbom
Zwanedrift 2
8446 KS Heerenveen

Telefoon: (0513) 468158

Podium Majeur

  • Filter op talent:

FLO - Frysk LeerOrkest

Het Frysk LeerOrkest is een innovatief muziekeducatie project. Kinderen komen niet vanzelfsprekend in aanraking met muziekonderwijs. Het FLO is daarom opgericht om alle kinderen in de basisschoolleeftijd de kans te geven om een muziekinstrument te leren bespelen. Daarnaast willen de docenten de kinderen natuurlijk een fantastische muzikale ervaring mee geven. Dit gebeurt door middel van lessen, orkestrepetities en tot slot natuurlijk een groots optreden.

Eén keer per week krijgen de basisschoolkinderen een uur muziekles, in groepsverband. Ze oefenen op een muziekinstrument en spelen speciaal voor hen gecomponeerde muziek. Het LeerOrkest heeft ervoor gekozen de kinderen te benaderen op de eigen basisschool. Op die manier zijn zij niet afhankelijk van welke sociale, culturele of maatschappelijke achtergrond dan ook om toegang te krijgen tot muziekonderwijs. Na enkele maanden wordt er samen gespeeld in een echt orkest: het Frysk LeerOrkest.

De samenwerkende kunstencentra, Ateliers Majeur en De Wâldsang, beogen met het Frysk LeerOrkest zoveel mogelijk basisschoolleerlingen op een leuke manier in aanraking te brengen met muziek en samenspel onder schooltijd.