Contact

Adresgegevens

Ateliers Majeur wil iedereen de kans geven kunst te beleven, van kunst te genieten. Daarom verzorgen we lessen, cursussen, workshops, projecten en voorstellingen in de beeldende kunsten, op het gebied van dans, theater en muziek. Voor iedereen. En, als het aan ons ligt, met iedereen. Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op!

Postadres
Ateliers Majeur
Postbus 285
8440 AG Heerenveen

Bezoekadres
De Rinkelbom
Zwanedrift 2
8446 KS Heerenveen

Telefoon: (0513) 468158

Podium Majeur

  • Filter op talent:

IMV - instrumentale muzikale vorming

IMV is instrumentale muzikale vorming in de basisschool. Deze muzieklessen worden op alle scholen in de gemeente Opsterland aangeboden. Alle kinderen van groep 5 en 6 krijgen les op een toets, snaar, blaas of slaginstrument om zo kennis te maken met de verschillende instrumenten.

Soms worden deze lessen klassikaal gegeven door twee muziekdocenten van Ateliers Majeur. Andere scholen kiezen ervoor om kleinere groepjes kinderen door één docent te laten begeleiden. Aan het einde van groep 6 hebben alle kinderen 3 verschillende soorten muziekinstrumenten bespeeld. Als afsluiting is er een eindpresentatie in een groot orkest of met de klas op school. Dit sluit de IMV periode af. Hierna kunnen de kinderen in het naschoolse aanbod doorstromen.

Het IMV wordt door de gemeente Opsterland gefinancierd. Ateliers Majeur verzorgt de coördinatie, communicatie en organisatie. De gemeente heeft de wens om alle kinderen in de gemeente Opsterland de gelegenheid te bieden om kennis te maken met het instrumentale muziekonderwijs. Helaas zijn in het 30 jarig bestaan van het IMV de budgetten meer dan gehalveerd. Hierdoor zijn het aantal lesweken terug genomen.