Contact

Adresgegevens

Ateliers Majeur wil iedereen de kans geven kunst te beleven, van kunst te genieten. Daarom verzorgen we lessen, cursussen, workshops, projecten en voorstellingen in de beeldende kunsten, op het gebied van dans, theater en muziek. Voor iedereen. En, als het aan ons ligt, met iedereen. Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op!

Postadres
Ateliers Majeur
Postbus 285
8440 AG Heerenveen

Bezoekadres
De Rinkelbom
Zwanedrift 2
8446 KS Heerenveen

Telefoon: (0513) 468158

Podium Majeur

  • Filter op talent:

Primair onderwijs

Maatwerk
Elke school in het primair onderwijs ontvangt jaarlijks per leerling een vastgesteld bedrag voor de uitvoering van kunsteducatie op de school. Dit geld kunnen scholen naar eigen inzicht besteden. Ateliers Majeur denkt graag mee in een educatief pakket op maat.

Ateliers Majeur voert regelmatig themaprojecten uit in het onderwijs: een verhalenwedstrijd, een interdisciplinaire kennismaking met klassieke muziek, een eigen ‘Oerol’, Pop(muziek) in de school, in een paar weken tijd een eigen ‘Glossy’ bedenken en maken…. schoolbreed of gericht op bepaalde groepen.

Scholing
Ateliers Majeur verzorgt in Friesland de cursus tot intern cultuurcoördinator. Als interne cultuur coördinator heb je als leerkracht (of directeur) van een basisschool een aantal bijzondere taken in je pakket. Je geeft kunst en cultuur voor iedere leerling een vaste en goede plek in het primair onderwijs. Het is belangrijk om daarbij steeds het schoolteam te betrekken. Als cultuurcoördinator ben je wel het aanspreekpunt voor kunst en cultuur, maar zeker niet de enige op school die alles hiermee doet.

Cultuureducatie met kwaliteit
Ateliers Majeur is binnen het onderwijs uitvoerder van het landelijke programma Cultuureducatie met Kwaliteit voor de gemeenten Heerenveen en Opsterland. In Friesland de zogenoemde KEK-regeling: ‘Kultuer Edukaasje met Kwaliteit‘ genoemd. Doel is de cultuureducatie in het Friese onderwijs, met name de basisscholen, een flinke impuls te geven; leerkrachten en hun leerlingen te inspireren op het gebied van muziek, beeldende kunsten, dans, theater.