Contact

Adresgegevens

Ateliers Majeur wil iedereen de kans geven kunst te beleven, van kunst te genieten. Daarom verzorgen we lessen, cursussen, workshops, projecten en voorstellingen in de beeldende kunsten, op het gebied van dans, theater en muziek. Voor iedereen. En, als het aan ons ligt, met iedereen. Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op!

Postadres
Ateliers Majeur
Postbus 285
8440 AG Heerenveen

Bezoekadres
De Rinkelbom
Zwanedrift 2
8446 KS Heerenveen

Telefoon: (0513) 468158

Podium Majeur

  • Filter op talent:

Primair onderwijs Opsterland

Kunst maakt blij, gezond en slim. Het prikkelt, inspireert, maakt nieuwsgierig, verbaast, ontroert, verwondert, zet de wereld op zijn kop, geeft energie, maakt je aan het lachen of huilen en nog zoveel meer..

Al sinds 1983 biedt Ateliers Majeur instrumentaal Muzikale Vorming (IMV) aan binnen het primair onderwijs Opsterland. Honderden kinderen in Opsterland maken jaarlijks kennis met diverse muziekinstrumenten. Maar de kennismaking met kunst en cultuur gaat verder. Naast het IMV doen de kinderen vanuit school jaarlijks mee in verschillende kortere en langlopende projecten. Ateliers Majeur biedt verschillende programma’s aan. Deze komen tot stand in nauw overleg met de scholen.

EN: Ateliers Majeur geeft samen met de werkgroepen Theater en Literatuur uitvoering aan de receptieve kunstbeoefening. Vrijwel alle leerlingen uit het Opsterlandse basisonderwijs bezoeken zo jaarlijks een (theater)voorstelling – in een echt theater of een echte schouwbrug of brengen een bezoek aan bijvoorbeeld een museum.

En hè, waar haal je als docent in het basisonderwijs ook de tijd vandaan om ook op het gebied van kunst- en cultuureducatie steeds het beste te kunnen brengen? Het hoeft niet! Laat de kunst-, cultuur- en/of muzieklessen over aan enthousiaste en bevlogen professionals. Vlieg ze in! Bij Ateliers Majeur staan we te popelen samen met de school, samen met de groepsleerkracht de mooiste, de leukste en leerzaamste projecten te ontwikkelen.

Er zijn 24 scholen in de gemeente Opsterland. Onze Sectorleider Theo Schlepers staat in nauw contact met deze scholen. Zo ontstaan er goede samenwerkingen op diverse deelgebieden. Per jaar worden er zo’n 80 projecten (groot of kleinschalig) gedraaid in het primair onderwijs Opsterland. Duizenden kinderen komen op deze manier in aanraking met kunst- en cultuureducatie en kunnen zo ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen, eventueel zelfs een talent ontdekken en daar hun passie van maken!