Contact

Adresgegevens

Ateliers Majeur wil iedereen de kans geven kunst te beleven, van kunst te genieten. Daarom verzorgen we lessen, cursussen, workshops, projecten en voorstellingen in de beeldende kunsten, op het gebied van dans, theater en muziek. Voor iedereen. En, als het aan ons ligt, met iedereen. Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op!

Postadres
Ateliers Majeur
Postbus 285
8440 AG Heerenveen

Bezoekadres
De Rinkelbom
Zwanedrift 2
8446 KS Heerenveen

Telefoon: (0513) 468158

Podium Majeur

  • Filter op talent:

Voortgezet onderwijs

Om zoveel mogelijk jonge mensen te laten genieten van kunst en cultuur, heeft Ateliers Majeur voor het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs een uitgebreid aanbod aan projecten in verschillende kunstdisciplines.

Ateliers Majeur heeft nauwe samenwerking met meerdere voortgezet onderwijs instellingen en ontwikkelde en ontwikkelt verschillende programma’s op maat passend binnen het werkplan en het curriculum van de scholen.

Cultuurblokken
In de cultuurblokken VO, een meerjarig programma, maken leerlingen – actief en receptief – kennis met verschillende kunstdisciplines. Ateliers Majeur verzorgt hiertoe binnen- en buitenschoolse activiteiten in samenwerking met lokale kunstenaars en de andere culturele instellingen binnen de gemeenten (theater, museum, bibliotheek). Leerlingen proeven bijvoorbeeld van hip hop, van literatuur en zijn mede exposant in één van de musea.

Keuzeprogramma muziek
Twee jaar lang een keuzeprogramma muziek. Leerlingen van het Bornego College met een cultuurprofiel doen het: zij kiezen gedurende twee jaar voor gitaar, sing and songwriting, keyboard, zang enzovoort.

X-perience
Variërend van één middag tot programma’s verspreid over meerdere weken volgen leerlingen met X-perience uitdagende workshops, school of op locatie. X-perience biedt een gevarieerd aanbod in nieuwe media, soundengineering, dans, beeldende kunsten en bijvoorbeeld fashion.

Heeft u zelf ideeën voor bijzondere cultuurprojecten, die goed ingepast kunnen worden in de curricula van uw leerlingen? Natuurlijk staan wij daarvoor open. Samenwerking brengt het aanbod op een hoger niveau en het werkt inspirerend.
Wij kijken uit naar een prettige en inspirerende samenwerking!