Contact

Adresgegevens

Ateliers Majeur wil iedereen de kans geven kunst te beleven, van kunst te genieten. Daarom verzorgen we lessen, cursussen, workshops, projecten en voorstellingen in de beeldende kunsten, op het gebied van dans, theater en muziek. Voor iedereen. En, als het aan ons ligt, met iedereen. Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op!

Postadres
Ateliers Majeur
Postbus 285
8440 AG Heerenveen

Bezoekadres
De Rinkelbom
Zwanedrift 2
8446 KS Heerenveen

Telefoon: (0513) 468158

Podium Majeur

  • Filter op talent:

Muziekproject Bornego College

Leerlingen uit klas 4 en 5 van havo/vwo krijgen muziekles aangeboden bij Ateliers Majeur in De Rinkelbom als aanvulling op theorielessen die op school gegeven worden. Je kiest niet voor je ‘eigen’ instrument, maar juist een instrument waar je nog wat minder in thuis bent. (Maar waarvan je je wel altijd al afgevraagd hebt of je het in je hebt om dit instrument te bespelen.) Je kan kiezen uit drums, gitaar, zang, keyboard of singer/songwriting.

Elke dinsdagmiddag komen de leerlingen 2 uur lang muziek maken onder begeleiding van docenten van Ateliers Majeur en externe professionele zzp’ers. In totaal krijgen de leerlingen 8 lessen vakinhoudelijk op het gekozen instrument om vervolgens nog 8 lessen samen te spelen met de andere instrumentalisten. Tijdens de laatste 8 lessen krijgen de leerlingen bandcoaching en kan elke samengestelde band het geleerde laten horen tijdens de einduitvoering! Dit optreden wordt gegeven in de podiumzaal van De Rinkelbom. Hierdoor krijgen de leerlingen nog meer ervaring met het spelen op een podium voor publiek.

De leerlingen krijgen vanuit het Bornego College 2 jaar muziekervaring aangeboden. Een fantastisch initiatief dat wij vanuit Ateliers Majeur maar al te graag ondersteunen!