Marion Hazenberg (Erya-art)

  • T 06-53450092
  • E erya-art@outlook.com
  • W www.facebook.com/eryaartNL/

Realistisch tekenen met grafietpotlood ‘Een andere kijk’

Docent: Marion Hazenberg (Erya-art)

Aantal: 6 lessen

Dinsdagavond – De Rinkelbom, Zwanedrift 2 te Heerenveen

Start 17 april 2018 t/m 29 mei 2018 van 19:30-21:30

Woensdagavond – De Heerenveense School, Minckelersstraat 11 te Heerenveen

Start 18 april 2018 t/m 30 mei 2018 van 19:30-21:30

Algemene inhaalavond 6 juni 2018 op De Heerenveense School. In de meivakantie is er geen cursus.

Deelnemers: Maximaal 8 cursisten

Kosten: €120,- inclusief gebruik van hoge kwaliteit materiaal.

Wil jij jouw geliefde personen of dieren zelf kunnen tekenen in een realistische stijl? Of wil je alleen al de ontspanning ervaren van het tekenen op zich? Deze cursus geeft jou alle handvaten die in mijn ogen nodig zijn om de persoon op je papier tot leven te laten komen, maar vooral om zelfverzekerd aan de slag te kunnen!

Realistisch tekenen bereik je door een specifieke manier van kijken, precisie, het juiste materiaal, veel geduld en vooral passie! Deze cursus bestaat uit meer dan alleen het oefenen met materiaal. Uitgangspunt van de cursus is het ontwikkelen van een andere kijk. We gaan met verschillende thema’s aan de slag volgens een vaste structuur waarin dit basisprincipe gehanteerd wordt. Hiermee leert u stap voor stap alle ins en outs van realistisch tekenen. De thema’s waar we mee werken zijn onder andere Inspiratie, De Basis, Illusie, Materiaal en Het Realisme.

Met een combinatie van klassikale theorie, doelgerichte oefeningen en de hoofdopdracht doorlopen we deze thema’s. Er worden veel voorbeelden gegeven en we gaan aan de slag met het maken van onmisbare tools. Gaandeweg ontwikkel je echt een andere kijk op een foto van een persoon, dier of wat je maar wilt (na)tekenen. Dit maakt het drastisch verschil tussen een gewone tekening en een realistische tekening! Verder leer je verschillende manieren om een tekening op te zetten en krijg je uiteraard vele praktische tips en handvaten om mee naar huis te nemen.

Ben jij geïnteresseerd om deze cursus bij mij te volgen? Heb je vragen over de cursus? Neem gerust contact met mij op!