Contact

Adresgegevens

Ateliers Majeur wil iedereen de kans geven kunst te beleven, van kunst te genieten. Daarom verzorgen we lessen, cursussen, workshops, projecten en voorstellingen in de beeldende kunsten, op het gebied van dans, theater en muziek. Voor iedereen. En, als het aan ons ligt, met iedereen. Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op!

Postadres
Ateliers Majeur
Postbus 285
8440 AG Heerenveen

Bezoekadres
De Rinkelbom
Zwanedrift 2
8446 KS Heerenveen

Telefoon: (0513) 468158

Podium Majeur

  • Filter op talent:

Cultuursalon Heerenveen

De Cultuursalon is een initiatief van Tinz, Ateliers Majeur en een groep vrijwilligers. Het is bedoeld voor mensen met de ziekte van Alzheimer. Op een laagdrempelige manier wordt er tijdens de bijeenkomsten stil gestaan bij diverse kunst- en culturele disciplines. Boeiende en inspirerende ontmoetingen met elkaar, de sprekers en de onderwerpen. U bent daarvoor van harte uitgenodigd.

Let op: de cultuursalon is bedoeld voor een kleine groep mensen die altijd al een affiniteit met kunst en cultuur hebben gehad. Interesse? Bel even met Pieter Jan, zijn nummer staat onder deze tekst.

Er is een inleiding over muziekgeschiedenis waarbij natuurlijk ook naar klassieke muziek geluisterd wordt. U zult kennis maken met een schrijfster die u meeneemt in ‘haar verhaal’. Ook de schilderkunst komt aan de orde. Een kunstenaar laat zien ‘hoe dat nou zit’ met schilderijen. Natuurlijk kan een bezoek aan museum Belvédère niet ontbreken op het programma.

  • 19 oktober: Literatuursalon door Janny van der Molen ‘Neemt u mee in haar verhaal’.
  • 26 oktober: Schildersalon door Gerrit Terpstra  ‘Hoe zit dat nou met schilderijen’.
  • 2 November: Museum Belvédère. Museumbezoek met rondleiding
  • 9 November: Muzieksalon door Anne Bakker ‘Grasduinen door de klassieke muziek’.

Tijd: woensdagmiddagen van 13.30 tot 16.00 uur. Behalve de rondleiding door Belvédère, die is in de ochtend van 10.00-11.30 uur.

Wilt u zich wel opgeven? Voor meer informatie over de cultuursalon kunt u contact opnemen met: Pieter Jan Struik. Tel. 06-14141775 / E-mail pj.struik@ateliersmajeur.nl

Kosten: €60,- per persoon voor 4 bijeenkomsten of €15,- per keer

Locatie: De Rinkelbom, Zwanedrift 2 8446 KS Heerenveen