AGENDA

Kunstbende workshopdag

Ben jij jong, origineel en goed in Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater?

Schrijf je dan (alleen of met een groep) in voor Kunstbende!

Wie weet eindig jij als winnaar op één van de grote podia van Nederland en de What’s Happening-area van Lowlands.

Zijn er ook workshops die ik kan volgen?

Ja, die zijn er zeker! Kunstbende organiseert in het hele land en in elke regio voorafgaand aan de voorronde workshops in alle categorieën. Hier ontmoet je andere Kunstbende deelnemers en kun je alvast wat handige tips krijgen, zodat jij zekerder het podium betreedt! Kijk in onze agenda voor workshops bij jou in de buurt of neem contact met ons op via WhatsApp: 06 – 120 760 73

Zondagmiddag 25 november strijkt Kunstbende neer in De Rinkelbom.

Tijd: 13.00 – 17.00 uur

Deelname: gratis!!

Leeftijd:  13 – 18 jaar

Opgave kan via de website van Kunstbende, maar mag ook rechtstreeks bij Froukje Hoekstra: f.hoekstra@ateliersmajeur.nl.

------------

Binnenkort volgt meer info! Wat we al wel weten is dat onderstaande personen fijne workshops gaan geven: lijkt het je wat? Geef je dan alvast op!

-------------

Marleen en Marloes:

Jij houdt van dans, toneel of muziek. Wij worden blij van 3D ontwerpen en printen, programmeerbare leds en sensoren.  Wist je dat je al deze technieken ook in je kunstbende inzending kunt toepassen? Wij laten je zien hoe je 'glow in the dark' accessoires print, regelbare led-verlichting op sneakers monteert en geven je nog veel meer ideeën om jouw plan, product of performance interactief en persoonlijk te maken. Wij zijn Marleen en Marloes van Utfiners.

Marsja van der Ven:

Gemaakt door Marsja heeft zich gespecialiseerd in het maken van toegepaste kunst van hergebruikt materiaal. Hiermee balanceert Marsja van der Ven op de grens van kunst en design. In haar werk gebruikt ze veelal oude machineonderdelen en andere, vaak makkelijker te herkennen, stalen voorwerpen als bijvoorbeeld fietsonderdelen. Ze laat zich inspireren door het gebruikte materiaal wat ze door vervormen, combineren en herdefiniëren van de functie nieuw leven inblaast. Hierdoor ontstaan ongewone, verassende, maar toch functionele objecten. Marsja werkt zowel naar eigen ontwerp als naar idee van de opdrachtgever.

Marsja geeft ook kindercursussen. Waar zijzelf veel met staal werkt heeft ze hier voor kinderen plastic als alternatief genomen. Het uitgangspunt is hierin voor de kinderen hetzelfde als zij heeft in haar eigen werk: vanuit bestaande voorwerpen door vervormen, combineren en herdefiniëren van de functie ontstaat er iets nieuws. Vaak verrassend en speels. Hierdoor leren kinderen anders naar vorm en functie kijken en kunnen vaste denkpatronen loslaten en hun creativiteit op de loop laten!

In deze workshop ga je ruimtelijk werken en je eigen beeld maken samen met kunstenares Marsja van der Ven. Je gaat aan de slag met verschillende gereedschappen en hout, staal en restmaterialen. Als je wilt kun je ook even lassen! Je leert door het combineren van materialen tot een spannend eindresultaat te komen.

Tresor:

Begin dit jaar gooide danscrew Vanity van trainer Tresor  nog hoge ogen op TV bij RTL4 in dansprogramma Time to Dance. Ze behaalden de halve finale.  (Tresor Dance Center) heeft de Opening mogen dansen voor de koninklijke Familie op Koningsdag in Groningen. Tresor is een professionele hiphop/popping dansers. En heeft jarenlange nationale en internationale podium ervaring. Van TV reclamesen tot aan Tv programma's, Everybody dance now, Hollands got talent (Classix), Live show Geer & Goor,Utopia,dansers/Model voor Nike,Achtergrond danser Gorden,Carlo En Irene & internationale Hiphop wedstrijden Wk Glasgow Ek Kalkar met de groep Vanity. Tresor gaat je begeleiden om  je eigen choreografie te kunnen maken. Mijn stylen zijn Hiphop,popping,afro Dance ,Chicago Footwork

Patrick Schaafstal:

Hoe win je de kunstbende? Ga of wil je meedoen aan de kunstbende onderdeel muziek? Deze middag kun je langskomen voor tips en trucs. Waar kijkt een jury nu eigenlijk naar? Hoe kun je jouw act verbeteren?We gaan concreet aan de slag met je liedje, tekst en performance. Maar als je nog geen liedje hebt geschreven is het ook interessant om langs te komen voor tips en hoe je aan de slag kunt gaan. Patrick Schaafstal (producer, gitarist, coach) heeft meerdere muziekcontests gewonnen in zijn jongere jaren. Zo won hij de eerste prijs bij de Kunstbende Friesland, Kleine prijs van Frysland, Rooie Oortjes Contest, Lyt festival en werd tweemaal tweede bij De Grote Prijs van Nederland. Daarnaast stond hij met twee bands op het Noorderslag festival en heeft hij door heel het land opgetreden op kleine en grote festivals. Winnen is natuurlijk niet het belangrijkst, het gaat erom dat je lol hebt en jezelf uitdaagt en ontwikkelt.

 

 

Zondag 25 november | 13.00 – 17.00 uur