Als beeldend kunstenaar houd ik me graag bezig met conceptuele vormgeving. Mijn artistieke onderzoek richt zich tot sociaal-maatschappelijke thema’s waarbij hedendaagse technieken aan bod komen: illustreren /tekenen, schilderen, animatie en experimentele film. Dankzij mijn achtergrond als docent beeldend sta ik vol enthousiasme voor groepen van verschillende leeftijden. Ik help leerlingen met het vinden van een eigen, unieke stijl. Kunst is voor iedereen en niet enkel een vorm van uiting, maar ook één van verbinding.
Je kent ze wel, de meest beroemde films, bekendste series, populairste animaties en véél meer. We bekijken ze via de TV, de laptop of mobiel. Maar.. wat gebeurt er eigenlijk achter de schermen? Hoe komt een film of animatie tot stand? Welke basisprincipes of methodieken vallen hieronder? Wat voor boodschap zou jij willen overbrengen aan de wereld? In de workshops komen fundamentele begrippen uit de filmwereld aan bod en het leren van verschillende technieken. Op experimentele wijze werken we aan korte films met als uitkomst een presentatieronde.
Verbinding met schoolthema’s: creatieve vakken, wereldoriëntatie
K&C-vaardigheden: creëren, reflectief, presenteren, onderzoeken
Kerndoelen: 44, 55 en 56
Doelgroep: groep 7 en 8 en VO
Groepsgrootte: lokaalgroep
Duur: 4 lessen van 90 minuten + een presentatie
Locatie: op school
Kosten: €613,50 per groep. Materialen via school: materialen om bijvoorbeeld attributen te kunnen maken voor film of het toepassen van stop-motion (papier, verf, karton, etc.).De workshops kunnen in overleg worden aangepast. Hetzelfde geldt voor de keuze van een eventueel dagproject. De kosten hiervoor zijn nader te bepalen.
Periode: gehele jaar, in overleg
Bijzonderheden: een digitaal bord met HDMI- aansluiting voor presentaties en toegang tot school-wifi. Voor het maken van korte film(s) is het voor leerlingen belangrijk een mobiel tot beschikking te hebben of laptops/iPads van de school. Verder is het een co-creatie tussen leerkracht en gastdocent m.b.t. de invulling van de lessen.