Cultuuraanbieders

Modeltekenen

Elske Schotanus | Modeltekenen

Modeltekenen voor volwassenen
Om naar model te tekenen heb je weinig aan theorieën of handboeken. Het is een kwestie van kijken en doen. Op een aantal vrijdagmiddagen in De Heerenveense School staat er een model voor je klaar om te tekenen.

Het model
Meestal poseert een vrouw, als het lukt is er nu en dan een mannelijk model. Meestal naakt, een enkele keer gekleed of het model wordt gevraagd iets te doen met doeken, een stok of iets dergelijks om een variatie aan houdingen te krijgen.

Het verloop
Elske Schotanus zorgt dat er een model is en maakt de ruimte klaar om te kunnen tekenen. Er zijn tafels en ezels om aan te werken. Materiaal, papier en gereedschap neem je zelf mee. Na een korte inleiding beginnen we met korte standen die je helpen snel te werken, ofwel los te komen. Vooral de korte poses bieden je de kans in schetsen spannende houdingen vast te leggen. Na de pauze wordt het model gevraagd een langere stand in te nemen: 15 à 20 minuten staand, zittend of liggend. Zo heb je voldoende tijd om een meer uitgewerkte tekening te maken. We sluiten af met een korte werkbespreking en natuurlijk: opruimen.

Materiaal en gereedschap
Er is papier (kasaka) en contékrijt of houtskool, dit is in de prijs inbegrepen. Overige materialen om mee te werken, neem je zelf mee. Bijvoorbeeld: Schetsboek, tekenblok, losse vellen papier, potlood, inkt, pastelkrijt, oliepastel, acryl- of aquarelverf naar voorkeur. Afhankelijk van je materiaalkeus: kneedgum, puntenslijper, kwasten, blikje o.i.d. voor water. Voor advies m.b.t. materialen e.d. kun je terecht bij Elske Schotanus.

Prijs
Voor prijzen, cursusdata en aanmelden, klik hier.

Poseren

Op dit moment zijn er voldoende modellen. Jong, oud, een maatje meer of minder, naakt of gekleed: er is variatie en iedereen is prachtig om te tekenen. Een zwaardvechter, een danser(es) of bijvoorbeeld een musicus zou van harte welkom zijn. Ben je zwanger of neem je een hond mee die stil kan zitten? Ook dan kun je je nog aanmelden. Er is een vergoeding beschikbaar.

Voor wie
Volwassenen, zowel beginners als gevorderden. Het minimale aantal deelnemers is 6, het maximale aantal is 10.

 

 

 

 

 

docent

Elske Schotanus