Cultuuraanbieders

Docente | Koperblazen

Koperblazen | Froukje Hoekstra

Spelen op een trompet of trombone? Dat kan! Je bent van harte welkom om te proberen of dit iets voor je is. Vraag een gratis proefles aan en kijk maar eens of je er geluid uit kunt krijgen!

De instrumenten trompet en trombone zijn bij veel mensen wel bekend. Maar er zijn nog heel veel "broertjes" en "zusjes" van deze instrumenten waar je ook les op kunt krijgen zoals: cornet, bugel, alt, bariton, euphonium of bastuba. Je speelt op al deze instrumenten op dezelfde manier, maar ze zijn allemaal verschillend van grootte. Voor een proefles kun je gebruik maken van een " leen" instrument (meestal een trompet of een cornet).
Je kunt een koperen blaasinstrument bespelen als je voortanden zijn gewisseld. Dit is vaak rond 8 jaar. Voor kinderen is het handig om op een klein instrument te beginnen. Maar ook volwassenen zijn van harte welkom! De instrumenten worden vaak bespeeld in verenigingsverband als een Harmonie of Fanfare orkest of een brassband.

Froukje Hoekstra is koperdocent, dirigent, vakleerkracht muziek en coördinator bij een culturele instelling. Ze speelt zelf euphonium, een grote tenortuba vergelijkbaar met een bariton. Froukje heeft in haar jeugdjaren als amateur gespeeld in verschillende brassbands.

Na haar "muziekschooltijd" is ze tenortuba gaan studeren bij de bekende tubaïst Dirk Annema aan het conservatorium in Zwolle. Daarnaast volgde zij HaFaBra-directie lessen bij Gert Jansen en Dirk Annema. Na haar studie heeft Froukje verschillende muziekverenigingen gedirigeerd en daarnaast de jeugdopleiding verzorgd, inclusief het leiden van de jeugdorkesten.
Na enkele jaren heeft Froukje zich laten omscholen door het volgen van de opleiding Vakleerkracht muziek aan het conservatorium in Groningen. Froukje heeft jarenlang in het basisonderwijs gewerkt waarbij schoolbreed muziekles werd gegeven van groep 1 tot en met 8.

Tegenwoordig heeft Froukje een meer coördinerende functie maar geeft hiernaast nog steeds privé muziekles aan zowel volwassenen als kinderen. Ook dirigeert zij nog steeds 2 muziekverenigingen op hun wekelijkse repetitieavond. Froukje heeft een zeer grote affiniteit met de doelgroep en een zeer professionele basis voor het aanbieden van de lessen.

docent

Froukje Hoekstra

locatie

Rinkelbom, elders in overleg

datum

in overleg

prijs

in overleg