Cursussen

Buikdans

Docent:

Naomi

Buikdans: orientaalse dans uit Midden-Oosten op krachtige en aanstekelijke muziek (zie www.naomibellydance.nl)

Buikdans en haar historie..

Buikdansen is een Oriëntaalse dans afkomstig uit verschillende folklore dansen uit het Midden-Oosten en is hedendaags aangepast voor solo en groep entertainment. Buikdans kent veel stijlen, zoals Egyptisch, Saidi, Baladi, Klassiek en dergelijke. Elke stijl verschilt in muziekkeus, ritme, sociale context, kostuums en attributen, denk aan Isis wings, sluier, stok en zills (ook wel 'sagat' genoemd, zijn ronde belletjes om de vingers). Buikdans is een dansvorm die duizenden jaren oud is. In het Midden-Oosten wordt buikdansen “Raqs Sharqi” genoemd (wat betekent: “dans uit het Midden-Oosten”).

Voor wie?

In Midden-Oosten is dit al jaren lang een uiting van vrouwen die met elkaar en voor elkaar dansen. Oriëntaalse dans is bedoeld voor alle vrouwen. Gezellig met vrouwen onder elkaar. Leeftijd, postuur, achtergrond is niet van belang. De dans draait om alle aspecten van het vrouw-zijn: kracht, plezier, zachtheid, speelsheid, je gevoel, alles komt aan bod. Buikdansen is gezond voor je lichaam en geest en ook goed voor je zelfvertrouwen. Kan iedereen buikdansen? Ja, de dans heeft wel veel oefening nodig, maar iedereen kan de basis leren.

Waar is allemaal het goed voor?

- Even een moment voor jezelf om tot ontspanning te komen
- ervaart plezier
- verbetert je conditie
- versoepelt je lichaam
- je gaat je meer zelfverzekerd en vrouwelijk voelen

Buikdansen is niet alleen rollen met je buik, maar elk deel van je lichaam is in beweging. Plezier in de dans staat natuurlijk voor op.

Je bent van harte welkom voor een proefles buikdans om een ervaring op te doen en een indruk te krijgen van deze dansvorm.

 

 

info@naomibellydance.nl

Datum

woensdag 5 september 2018 | 5, 12, 19, 26 sep, 3, 10, 17, 31 okt

Tijd

19.00 - 20.00 uur

Locatie

De Rinkelbom

Prijs

9,- per les

Contact