Cursussen

Kleintje(s) Cultuur

Docent:

Marjanne Oost | Zizi Koelemeijer | Amber Kwant

Kleintjes Cultuur betekent kunst en cultuur ontdekken in je eigen tempo in de veilige omgeving van De Rinkelbom. Op zaterdagochtend kom je gezellig met je ouder(s)/verzorger(s) om te dansen, muziek te maken, theater uit te proberen of kunst te maken. Deze cursusreeks van 6 lessen is speciaal opgezet voor de kleintjes onder ons: peuters en kleuters.

Wat cultuurt uw kleintje graag? Ga mee op ontdekkingstocht met ervaren docenten. En doe als ouder gezellig mee of drink met andere ouders een kopje koffie of thee.

Er is een ronde in september/oktober, november/december, maart/april en mei/juni. Een aantal weken voordat een nieuwe ronde begint, vind je het aanbod op deze website en kun je je direct inschrijven. Graag bij opmerking invullen voor welke discipline je kiest: theater, dans of muziek.

De nieuwe reeks begint op zaterdag 9 maart met Marjanne, Zizi en Amber.

Zizi Koelemeijer (theater) vertelt over haar lessen:

Mijn naam is Zizi en ik geef op zaterdagochtend theater-met-een-vleugje-muziek-lessen aan de kleintjes van Heerenveen! Er wordt gewerkt met emoties, ritme, muziek, inbeeldingsvermogen, uitbeelden en nog meer. Elke week draait het om een ander thema waar we mee aan de slag gaan.

Marjanne Oost (dans) vertelt over haar lessen:

Elke les worden de kinderen meegenomen in een dansverhaal waarbij wordt ingespeeld op de belevingswereld van het jonge kind. Sprookjes, dieren en verschillende manieren van bewegen vormen de rode draad in de les. Spelenderwijs leren ze de bewegingsmogelijkheden van hun lichaam ontdekken en van de muziek. Samen dansen, bewegen, de fantasie wereld in stappen, plezier maken en genieten! De lessen leveren een bijdrage aan de lichamelijke, sociale, emotionele en verstandelijke ontwikkeling van het jonge kind.

Amber Kwant (muziek) vertelt over haar lessen:

Ik ben Amber Kwant en ik ben 21 jaar. Ik woon in Sneek en studeer op dit moment nog aan het conservatorium voor de opleiding Docent Muziek. Muziek maken is echt mijn passie en dit wil ik graag doorgeven aan iedereen! In muziek kun je je soms helemaal verliezen en dat is naar mijn idee echt superfijn. Alle kinderen op jonge leeftijd hebben een perfect gevoel voor ritme. Als ze ouder worden en hier niets mee doen, is dat een gemiste kans, waardoor dit ritmegevoel verdwijnt. In de lessen Kleintje(s) Cultuur gaan we bezig om dit ritmegevoel vast te houden en maken we gezellig muziek met zijn allen. Er komen allemaal liedjes en spelvormen voorbij die te maken zullen hebben met het seizoen of andere gebeurtenissen en feestdagen. Al met al wordt het een gezellige ochtend!

Datum

zaterdag 9, 16, 23 en 30 maart, 6 en 13 april 2019

Tijd

10.00 - 10.45 uur

Locatie

De Rinkelbom, Zwanedrift 2

Prijs

€42,-