Cursussen

Modern 12+

Docent:

Tahnee Masela

In de lessen Modern Jazz komen elementen uit de moderne dans en de jazzdans samen: de organische bewegingsstijl uit de moderne dans wordt gecombineerd met de ‘groove’ uit de jazzdans. Eigenlijk is dit een dansstijl die zich niet gemakkelijk in een hokje laat plaatsen.

De technieken uit de jazzdance en de souplesse, vloeiendheid en coördinatie uit de moderne dans worden samengevoegd waardoor er veel met tekst, muziek en gevoel wordt gewerkt.

Moderne dans begon zich te ontwikkelen vanaf de 20e eeuw. Er werd gezocht naar andere bewegingsvormen dan klassiek ballet. Jazzdance ontstond een aantal jaren later vanuit de Afrikaanse cultuur. Dit was een inspiratie voor de moderne dans met als gevolg een grote ontwikkeling. Zo creëerden deze twee dansstijlen een eigen dansvorm.

Tijdens Modern Jazz zal er veel aandacht besteed worden aan de basis (wat overigens belangrijk is bij elke dansstijl) namelijk de juiste placering van het lichaam en dit kunnen vasthouden, het vergroten van de stabiliteit en creativiteit en techniek training (pirouetten, sprongen en grondwerk). Aan het einde van de les wordt er gewerkt aan een combinatie waarbij al deze aandachtspunten samensmelten.

Datum

Start 2 september 2019

Tijd

18.00-19.00 uur

Locatie

De Rinkelbom, Zwanedrift 2, Heerenveen

Prijs

zie website

Contact

Telefoon:

0513625694