Cultuuraanbieders

Schilderen en tekenen

Gabriëlle Westra

Ik ben Gabriëlle Westra. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen. Onlangs is een van mijn portretten genomineerd voor het weekend van het Portret 2018 en eerder al voor de Nederlandse Portretprijs 2017. Ook zijn twee van mijn schilderijen genomineerd voor het schilderij van het jaar 2018. Om mijn opleiding verder aan te vullen, ging ik ook naar de Academie of Art in Florence. Ik heb als gastdocent aan de Klassieke Academie lesgegeven.

Wat leer je:
Hoe zet je de vorm op, hoe onderscheid je tonen van elkaar, hoe ga je met kleur om en hoe moet je het palet mengen. Dit zijn dingen die ik leerlingen bij wil brengen. Mijn eigen schilderstijl is heel klassiek en realistisch met een pasteuze toets. Tijdens mijn lessen zullen we het model of dier dan ook zo realistisch mogelijk schilderen en tekenen. Vorm, anatomie en tonaliteit staan centraal in mijn lessen.

Waarom geef ik graag les:
Iemand leren kijken, vind ik fantastisch om te doen. Door iemand anders te leren kijken, gaan de vaardigheden enorm vooruit. Vaak kijken mensen wel maar ze zien het niet. Als dat kwartje valt, heb je de helft van het schilderen en tekenen al onder de knie.

Locatie:
Onlangs ben ik samen met mijn man galerie Autrevue begonnen. Hier exposeren we beide ons werk en ook dat van een aantal getalenteerde andere kunstenaars. In deze galerie geef ik ook teken- en schilderlessen.

docent

Gabriëlle Westra

Klik om cookies te accepteren deze inhoud te activeren
Telefoon:

06 33 76 68 83