over ons

Persoonlijk cultuurbudget

Sinds 1 september 2018 is er een persoonlijk cultuurbudget (PCB) voor alle kinderen tot 18 jaar in de gemeente Heerenveen! Dit budget is persoonsgebonden en bedoeld voor kinderen en jongeren, in de eerste twee lesjaren, om de financiële drempel voor het volgen van lessen en cursussen iets te verlagen.

Voorheen kon je enkel genieten van de subsidie wanneer je lessen en cursussen volgde bij Ateliers Majeur. Nu kunnen alle kinderen/jongeren die beginnen met lessen en/of cursussen in kunst en cultuur een bijdrage krijgen in de eerste twee lesjaren, ongeacht bij welke aanbieder en waar ze de les/cursus volgen (als het maar binnen de gemeentegrenzen is). Deze budgetten lopen via Ateliers Majeur en daarvoor hebben wij goede afspraken gemaakt met alle cultuuraanbieders in de gemeente Heerenveen. PCB is afhankelijk van de lesprijs, lesduur en de lengte van de cursus van de door jou gekozen cultuuraanbieder.

Hoeveel PCB kan ik maximaal krijgen?

Als je theaterlessen volgt, krijg je in je eerste lesjaar 20% korting tot maximaal €60,- en in je tweede lesjaar 15% korting tot maximaal €45,-.

Als je musicallessen volgt, krijg je in je eerste lesjaar 20% korting tot maximaal €60,- en in je tweede lesjaar 15% korting tot maximaal €45,-.

Als je danslessen volgt, krijg je in je eerste lesjaar 20% korting tot maximaal €40,- en in je tweede lesjaar 15% korting tot maximaal €30,-.

Als je beeldende kunstlessen volgt, krijg je in je eerste lesjaar 20% korting tot maximaal €40,- en in je tweede lesjaar 15% korting tot maximaal €30,-.

Als je muzieklessen volgt, krijg je in je eerste lesjaar 20% korting tot maximaal €100,- en in je tweede lesjaar 15% korting tot maximaal €75,-.

Als je hafabralessen volgt, krijg je in je eerste lesjaar 30% korting tot maximaal €150,- en in je tweede lesjaar 20% korting tot maximaal €100,-.

Let op: Het is een persoonlijk budget wat ook op jouw naam staat. Je kunt het budget in totaal slechts 2 jaar inzetten. Dit betekent dat je dus niet eerst 2 jaar muziek met korting kunt volgen en daarna 2 jaar dans. Kies dus bewust jouw twee jaren uit.

Daarmee worden lessen en cursussen nog toegankelijker: iedereen kan en mag meeculturen, via Ateliers Majeur, in gemeente Heerenveen!

Contact over PCB

Ouders/verzorgers: neem contact op met je cultuuraanbieder als je meer wilt weten.
Cultuuraanbieders: neem contact op met Margje Ponne