Cultuuraanbieders

Workshops | Tekenen

Workshops en tekenlessen voor groot en klein | De Kleurendriehoek

Tekenen is gewoon leuk! Ria Scheeper geniet van het tekenen met mensen. Wat ik hierin het mooiste vind; iedereen maakt hetzelfde en toch allemaal anders.

Een tekening zegt meer dan 1000 woorden. Tekenen is een mooi middel om je te kunnen uiten en je creativiteit te ontwikkelen. Dit heet creatieve communicatie. De afgelopen jaren heb ik mij hierin ontwikkeld. In de les gebruik ik verschillende thema's, we bekijken kunstenaars nader zoals Hundertwasser, Mondriaan, Rembrandt enz en we leren tekenvaardigheden zoals knopen en vlechten en perspectief tekenen. Het plezier en het ontdekken van de verschillende werkvormen, technieken en materialen staan altijd voorop!

Deze laagdrempelige manier van tekenen is geschikt voor verschillende doelgroepen. Je hoeft dus niet goed te kunnen tekenen. Voor kinderen is tekenen een mooie manier om de dagelijkse dingen te kunnen verwerken en spelenderwijs alles te ontdekken! En door gezamenlijk de kunstwerken te bekijken, zie je dat iedereen anders is.

Ik ontwerp creatieve workshops en tekenlessen voor volwassenen en kinderen, die ik geef in mijn atelier De Kleurendriehoek in Luinjeberd. Maar ik kom ook graag op locatie, voor verjaardagen, kinderfeestjes, familie-, vriendinnen- en teamuitjes.

Ik hoop menig volwassene maar ook kinderen te inspireren om prachtige kunstwerken te maken van hun eigen tekencreaties.

Ik heb de volgende opleidingen en cursussen gedaan:

  • Tekendocent (creatieve communicatie)
  • Tekenen met kinderen (kinderen meer houvast geven via tekenen)
  • Helend tekenen (kunstzinnige ontwikkeling en technische vaardigheden
  • Kleur en creatieve therapie.

docent

Ria Scheeper

Telefoon:

06 - 30 08 93 04