Cursussen

Ontdekkingstocht op de gitaar

Docent:

Eelco Engelsma

Proef, voel, ruik, beleef, bespeel….ontdek de gitaar!

Leer bekende (of onbekende) liedjes, melodietjes, akkoorden, solo’s op akoestische of elektrische gitaar.

Speel je liever alleen of voel je meer voor een duo of groep? Wil je verdieping in een bepaalde stijl? Improvisatie? ‘Simpel’ of avontuurlijk begeleiden? In een bandje spelen? Hoe kleur je een liedje in? Gewoon lekker spelen? Korte bijscholing? “Ik kin wol rocke mar wit net hoe’k de roll derby krij?” Er zijn vele mogelijkheden.

Voor kinderen (7/8 t/m 12 jaar) heb ik een methode waarbij je al vrij snel melodie kan spelen, zonder dat je vast zit aan een boek vol notenschrift, dus niet alleen maar denken/lezen maar ook op basis van gehoor, gevoel en intuïtie.

Ik ben al een tijdje, of nog altijd, bezig als muzikant en gitaardocent. Soms in bandjes, soms solo of duo. Ik heb ooit mijn Conservatorium diploma gehaald maar muziek maken is toch vooral praktijk en (nieuwe) ervaring opdoen…oren openhouden. Naast lesgeven op de muziekschool fiets ik geregeld met de gitaar door Gemeente Heerenveen en Opsterland op weg naar scholen voor muziekprojecten, dolle boel.

En ja, ook bij gitaarspelen is het zo, als je een nieuwe deur opent zitten er weer 10 nieuwe deuren achter, de weg lijkt oneindig (behalve voor Django Reinhardt misschien) maar is zeker avontuurlijk!

Je bent van harte welkom voor een proefles!

 

Datum

Instromen kan gedurende het hele schooljaar

Lesdagen

Maandag, dinsdag of donderdag

Locatie

De Rinkelbom

Prijs

in overleg

Contact