Cursussen

Hiphop 10+

Docent:

Fabian Weijdema

De Hiphoples is een lekkere actieve dansles, waarin de basis van Hiphop wordt aangeleerd met invloed van verschillende substijlen. De aandachtspunten tijdens de les zijn naast de techniek, muzikaliteit en expressie.

Sinds de komst van Hiphop is deze dansstijl enorm populair. Waarschijnlijk komt dat doordat er geen standaard regels of technieken zijn. Je kan je gehele eigen versie van Hiphopdans creëren. Het is een dansstijl die zich blijft ontwikkelen. Hiphop vormt de basis voor diverse substijlen, zoals popping, locking, waving, housing, breakdancing, wacking, krumping, bonebreaking en new style.

Het Hiphopdansen zit vol met dynamische bewegingen, het straalt lef en zelfvertrouwen uit!

Allerlei emoties vinden hun weg in de verschillende stijlen die tijdens deze dansles behandeld worden. Tijdens de Hiphoples wordt er gedanst op eigentijdse beats, raps en ritmes.

Hiphop is een dansstijl die vooral laag in je body zit, er wordt gebruik gemaakt van veel isolatiebewegingen (hoofd, schouders, bekken, borstkas, enz.). Daarnaast wordt er veel gedanst met (licht) gebogen knieën en de accenten van de dans vallen vaak samen met accenten in of de beat van de muziek. Vooral bij de Hiphop wordt er bewogen met een bounce, het lichaamszwaartepunt is daarbij vlak bij de grond.

Dansmagazine schrijft het volgende over de stijl HipHop:

HipHop is meer dan dans of muziek, het is een beweging: een cultuur. Het begon allemaal in de achterstandswijken van The Bronx en Brooklyn in New York dat Afro-Amerikanen en Latino’s een nieuwe rebelse dansstijl lot leven wekten. Geïnspireerd door bijvoorbeeld het voetenwerk van James Brown in de jaren 70 ontstond breakdance, een stijl die veel wegheeft van acrobatiek. Breakdance, of wel b-boying genoemd begon deel uit te maken van de jonge HipHop cultuur. HipHop is verdeelt in vier moderne vormen van zelfexpressie: deejayen, rappen, graffiti en breakdance.

Mede door de opkomst van MTV en de bijbehorende videoclips raakten vooral tieners geïnteresseerd in het hip hop dansen. Dansscholen speelden daar op in door ook HipHopdanslessen aan te bieden, alhoewel de oudere generatie vindt dat HipHop niet aan iemand geleerd kan worden, omdat het afdoet aan de vrijheid van de dansstijl. Het hip hop dansen staat nog in de kinderschoenen en wie weet ziet de stijl er over tien jaar weer heel anders uit. HipHop is een dansstijl die vraagt om veel energie, creativiteit en ritmegevoel.

Datum

Start 3 september 2019

Tijd

17.00-18.00 uur

Locatie

De Rinkelbom, Zwanedrift 2, Heerenveen

Prijs

zie website

Contact

Telefoon:

0513625694