Cursussen

Realistisch Tekenen 'Een andere kijk'

Docent:

Marion Hazenberg

Realistisch tekenen bereik je door een specifieke manier van kijken, precisie, het juiste materiaal, veel geduld en vooral passie! Deze cursus bestaat uit meer dan alleen het oefenen met materiaal. Uitgangspunt van de cursus is het ontwikkelen van een andere kijk. In dit eerste deel van de cursusreeks realistisch tekenen, staat onder andere de basis van het realistisch tekenen centraal. Je leert om een tekening op te zetten en we gaan aan de slag met doelgerichte oefeningen zodat je alle basistechnieken onder de knie krijgt.

Portret
Verder staat alles in het teken van een portret. We gaan de verschillende gezichtsonderdelen gezamenlijk tekenen door middel van een demo. Elke les wordt er op deze manier een ander gezichtsonderdeel getekend. Hiermee leer je stap voor stap alle ins en outs van een realistisch portret te tekenen. Gaandeweg ontwikkel je echt een andere kijk op een foto van een persoon, dier of object. Dit maakt het drastisch verschil tussen een gewone tekening en een realistische tekening! Verder krijg je uiteraard vele praktische tips en handvaten in de vorm van een hand-out om mee naar huis te nemen.

Wat kun je concreet na afloop van de cursus?
- Geschikte foto’s selecteren om te tekenen
- Het kritisch observeren van een foto
- Omgaan met illusies; hoe jouw eigen brein je voor de gek kan houden
- Kennis van materiaal
- Het schetsen van een portret met behulp van een raster-tool
- Contrast observeren en aanbrengen met behulp van een zelfgemaakte value finder tool
- Verschillende potloodtechnieken
- Verschillende gumtechnieken
- Verschillende blendtechnieken
- Het creëren van diepte in jouw tekening
- Inzicht in de realistische kenmerken van de verschillende gezichtsonderdelen
- Het tekenen volgens een stappenplan van de verschillende gezichtsonderdelen

Materiaal
Aanschaf van materiaal is niet nodig. Al het benodigde materiaal is aanwezig. Er wordt uitsluitend gewerkt met merken van hoge kwaliteit. Iedereen krijgt zijn eigen tekenset dat tijdens de cursus gebruikt kan worden. Dit zit inbegrepen in de cursuskosten. Er is de mogelijkheid om de tekenset bij aanvang, tussentijds of na afloop van de cursus over te nemen tegen een voordelig tarief. Hiermee kun je direct zelfstandig aan de slag met het juiste materiaal.

De groep
Er wordt bewust gewerkt met een kleine groep cursisten. De groep is nooit groter dan 8 cursisten. Zo is er ruimte voor voldoende individuele aandacht.

Start maandag 9 september 2019 t/m 14 oktober 2019 van 19.00-21.00 uur.

 

 

 

erya-art@outlook.com

Datum

Maandag 9 september t/m 14 oktober 2019

Tijd

19:00-21:00 uur

Locatie

De Rinkelbom, Zwanedrift 2 Heerenveen

Prijs

€ 120,-

Contact

Telefoon:

0653450092