Cursussen

Strijkersklas | Frysk Jeugd Orkest

Docent:

Janneke Zwezerijnen-Boeschoten

In de Strijkersklas leer je samen met violisten en cellisten samenspelen. Hierbij kun je denken aan: zuiverheid, luisteren naar elkaar, dezelfde kant opstrijken, hele stok of juist in het midden strijken, bij de kam of bij de toets, hoe moet het muziekstuk eigenlijk klinken? Naast dit alles is het ook nog eens super gezellig! Je repeteert elke week een uur onder leiding van Janneke Boeschoten.

Eens per maand ben je op zaterdag van harte uitgenodigd om aan te schuiven bij de repetitie van de Strijkersklas in Leeuwarden. Samen met alle leerlingen van de andere regioklassen spelen we meerstemmige muziek en ontstaat er een heus orkest.

Het Frysk Jeugd Orkest, opgericht in 1977, bestaat uit een groep jonge enthousiaste amateurmuzikanten. Het orkest heeft een symfonische bezetting van vijfenzestig leden. Het Frysk Jeugd Orkest handelt vanuit vier kernwaarden: Plezier, Samenwerken, Discipline en Ontwikkelen. Het is ons doel jonge musici uit Fryslân een podium te bieden om in een orkest met symfonische bezetting plezier te beleven aan samen muziek maken.

Het Frysk Jeugd Orkest heeft daarbij de ambitie om elk individueel orkestlid te inspireren om zich te ontwikkelen en te genieten. Op het programma van het Orkest staat naast de klassieke werken ook filmmuziek, musicals, popmuziek en begeleidt het Orkest jonge talentvolle solisten en bekende artiesten. Sinds 1997 staat het Orkest onder de muzikale leiding van Theo Brouwer.

Het Frysk Jeugd Orkest is onderdeel van de Fryske Jeugd Orkest Akademy, deze bestaat naast het Orkest uit de Vioolklas, Celloklas, Strijkersklas en Blazersklas. Elke zaterdag wordt in Leeuwarden lesgegeven in samenspelen door verschillende muziekdocenten. Sinds januari 2017 is de Akademy ook op doordeweekse dagen in Buitenpost, Drachten, Leeuwarden, Heerenveen en Joure.

Datum

4 september 2019 t/m 17 juni 2020

Tijd

19.00-20.00 uur

Locatie

De Rinkelbom, Zwanedrift 2 in Heerenveen

Prijs

€100,-

Contact

Telefoon:

0630514597