Onderwijs

Heerenveen | MBO

EGO-EXPO

Je verstopte zintuigen losmaken!

EGO-EXPO is een creatieve training waarin vooral gekeken wordt naar je sterke kanten. Vanuit die passie ontdek je dat er veel meer in je zit dan je had gedacht. Kortom lekker aan slag met zaken die er toe doen. Werken aan jezelf op een manier die bij je past. In de training krijg je krachtige tools mee die je nodig hebt en goed kunt gebruiken binnen je opleiding en je werk. Met het resultaat dat je na de deze workshops zult ervaren dat je steviger in je schoenen staat en er weer lol in krijgt.

Voortraject: De training – 3 routes
In de eerste 4 weken werk je twee dagdelen/momenten, 4 uur per week aan je EGO-EXPO. En volg je twee routes. Na die 4 weken krijg je nog 4 extra momenten waar je in overleg zelf richting aan kunt geven.

Route 1: Uitvinden en creëren
Samen met een kunstenaar/docent ga je aan de slag en krijg je de ruimte om te werken aan je eigen EGO-opdracht. Ervaring is niet nodig, er is veel ruimte om te ontdekken en te experimenteren. Alles vindt plaats in een ontspannen setting. Je werkt in een echt atelier of op locatie.

Route 2: Hier ben ik
In deze route ga je werken aan de kant van jezelf die je graag sterker wilt maken. In overleg met de theaterdocent stippel je een EGO-route uit. Je krijgt meer inzicht in jezelf en je ontdekt hoe prettig het is om hier ondersteuning bij te krijgen. Werken aan geloof in eigen kunnen!

Vervolgroute 3:
Na 4 weken volgt een overleg met de zorgdocent en de coördinator van Ateliers Majeur. Daarna krijg je nog 4 weken lang 2 uur per week begeleiding van een kunstenaar en/of de theaterdocent.

Ego-expo:
Als je alle routes doorlopen hebt, volgt een presentatie/expo moment. In overleg met de kunstenaar/docent geef jezelf vulling aan dat moment. Dit kan 1 op 1 maar het kunnen bijv. ook prachtige kunstwerken zijn die opgehangen worden.

Aanmeldprocedure en vervolgtraject:

Individueel traject:

  1. Via de zorgcoördinator /mentor/opleiding wordt je doorverwezen naar Ateliers Majeur. Contactpersoon: Pieter Jan Struik telefoon: 0513-468158
    Er volgt een kort intakegesprek.
    Naar aanleiding van het gesprek volgen Route 1 en Route 2
    Na 4 weken worden afspraken gemaakt over de Vervolgroute 3.

Groep:
Bij meer dan 1 deelnemer wordt in overleg met de zorgcoördinator een keuze gemaakt voor een kunstdiscipline en volg je samen met de groep de 3 routes.