Cultuuraanbieders

Vioolles

Ars Musica | Janneke Zwezerijnen-Boeschoten | Vioolles

Een instrument leren bespelen, daar heb je je leven lang plezier van! En de viool is een prachtig instrument om de ontdekkingstocht naar muziek mee te gaan ondernemen.

In de lessen besteed ik aandacht aan alle aspecten van het vioolspelen. Een gezonde houding en goede technische basis zijn van groot belang om je steeds beter te kunnen uiten op de viool, maar minstens zo belangrijk is dat je plezier hebt in het maken van muziek en dat beleving en passie naar voren komen in je spel.

Ik probeer bij alle leerlingen het beste uit ieders mogelijkheden en talenten te halen en door gebruik te maken van verschillende methodes iedereen precies te geven wat nodig is om je verder te ontwikkelen.

Alleen muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is nog veel leuker! Daarnaast is het een van de leerzaamste dingen die er zijn. Daarom is er in de les veel aandacht voor samenspel in de vorm van duo’s of kleine ensembles  met andere leerlingen of met de docent.

Mijn eerste vioollessen kreeg ik van vioolpedagoog Arjen Beintema, en in die jaren is de liefde voor de viool en de klassieke muziek ontstaan om tot nog toe alleen maar groter te worden. Na mijn gymnasiumdiploma ben ik viool gaan studeren aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Ilona Sie Dhian Ho, waar ik mij,  naast het studeren voor uitvoerend musicus, heb gericht op het lesgeven.

Momenteel ben ik als docent werkzaam in Leeuwarden, waar ik mijn eigen lespraktijk heb (www.jannekeboeschoten.nl) en op woensdag  in Heerenveen, waar de lessen in de Rinkelbom gegeven worden. Daarnaast werk ik bij het Frysk Jeugd Orkest in de Akademy waar ik kinderen les geef in de basis van het ensemblespel. Als violist ben ik verbonden aan het orkest Nootstroom, o.l.v. Arnaud Oosterbaan en speel ik in diverse gelegenheidsensembles.

Een instrument leren bespelen, daar heb je je leven lang plezier van!

docent

Janneke Zwezerijnen-Boeschoten

locatie

De Rinkelbom

leeftijd

5 jaar en ouder

datum

start september 2019

prijs

€710,- voor wekelijks 30 minuten individuele les

Telefoon:

06 30514597