Cultuuraanbieders

Muziek | vereniging | muziekles

Chr. Brassband Pro Rege

Chr. Brassband Pro Rege te Heerenveen is een muziekvereniging met ongeveer 60 leden, die allemaal in één van de drie orkesten van de vereniging spelen. Een brassband is een orkest met alleen koperblaasinstrumenten volgens een vaste bezetting, met het kenmerkende warme, ‘ronde’ kopergeluid. Hierbij kun je denken aan een cornet, althoorn, euphonium of bastuba. In een brassband hoor je dus geen hout/riet blaasinstrumenten, zoals de klarinet of de saxofoon.

Pro Rege heeft het A-orkest onder leiding van Anne van den Berg, dat speelt in de 1e divisie binnen de brassbandwereld. Naast het geven van concerten doet dit orkest regelmatig mee aan concoursen en kampioenschappen. In april 2018 is het orkest nog 2e geworden bij het Vlaams Open Kampioenschappen in Mechelen (B). In oktober 2018 is het A-orkest weer present op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK). In Heerenveen is Pro Rege-A o.a. te horen tijdens de Night of the Koemarkt en de kerstnachtdienst in Sportstad.

Daarnaast is er het B-orkest, het gezellige, maar ook ambitieuze jeugdorkest onder leiding van Martine Reijenga, dat met veel plezier ook iedere week repeteert om samen muziek te maken. Het B-orkest bestond afgelopen voorjaar 50 jaar en dat is met een reünie gevierd. In oktober van dit jaar zal het B-orkest ook in de 4e divisie meedoen aan het NBK.

Èn Pro Rege heeft ook nog een C-orkest voor jeugdleden die nog niet zó lang muziekles hebben, maar al wel in een orkestje kunnen spelen. Een groot aantal van deze jeugdleden komt bij Pro Rege via de scholenprojecten die we in samenwerking met Ateliers Majeur op basisscholen in Heerenveen en omgeving organiseren.

Dus, wil je spelen in een brassband of wil je muziekles volgen, stuur dan een mailtje naar info@proregeheerenveen.nl

Dirigenten

Anne van den Berg (A-orkest) en Martine Reijenga (B- en C-orkest)

locatie

Binnenweg 3c

leeftijd

vanaf 7 jaar