Cultuuraanbieders

Docente | Tekenen

Tekenatelier Kirsten Krijthe

Tekenen kan een fijne hobby zijn die veel voldoening kan geven. Eigenlijk kan iedereen leren tekenen. Eigen talent helpt natuurlijk wel, maar iedereen kan leren tekenen. Met een beetje geduld en doorzettingsvermogen kun je ver komen!

Tekenen is vooral een kwestie van op de juiste manier leren kijken en natuurlijk veel oefening. Hierbij is het handig een aantal basisvaardigheden te leren en diverse technieken en materialen uit te proberen...
Door aandacht te besteden aan compositie, (eventueel) kleurgebruik, het gebruik van licht- en donker effecten (contrast) en dieptewerking, leer je anders te kijken. In de eerste fase is het vooral belangrijk te experimenteren en te onderzoeken, daarmee kun je later meer een eigen handschrift en creativiteit gaan ontdekken.

Tekenen basis: Een stapsgewijze introductie in het tekenen, waarbij onderdelen perspectief, compositie en contrasteffecten aan bod komen.

Tekenen verder op weg: Je verder ontwikkelen in een zelfgekozen techniek en werken aan een ‘eigen handschrift’ en beeldtaal.

Voor wie?
Leeftijdsgroep: 8 tot 12 jaar en volwassen*
*)Ben je tussen de 13 en 18 en wil je ook graag tekenen? Laat het me weten. Dan kijk ik of je ergens bij kunt aansluiten.

leeftijd

8 tot 12 jaar en volwassen

Telefoon:

06 51 10 57 87