Onderwijs

Heerenveen | voortgezet onderwijs

Bornego muziekproject

Leerlingen uit klas 4 en 5 van havo/vwo krijgen muziekles aangeboden bij Ateliers Majeur in De Rinkelbom als vast onderdeel van het curriculum van Bornego. Je kiest niet voor je ‘eigen’ instrument maar juist een instrument waar je nog wat minder in thuis bent. (Maar waarvan je je wel altijd al afgevraagd hebt of je het in je hebt om dit instrument te bespelen.) Je kan kiezen uit drums, gitaar, zang, keyboard of singer/songwriting.

Elke dinsdagmiddag komen de leerlingen 2 uur lang muziek maken onder begeleiding van externe professionele muzikanten. In totaal krijgen de leerlingen 8 lessen vakinhoudelijk op het gekozen instrument om vervolgens nog 8 lessen samen te spelen met de andere instrumentalisten. Tijdens de laatste 8 lessen krijgen de leerlingen bandcoaching en kan elke samengestelde band het geleerde laten horen tijdens de einduitvoering! Dit optreden wordt gegeven in de concertzaal van De Rinkelbom. Hierdoor krijgen de leerlingen nog meer ervaring met het spelen op een podium voor publiek.

De leerlingen krijgen vanuit het Bornego College 2 jaar muziekervaring aangeboden. Een fantastisch initiatief dat wij vanuit Ateliers Majeur maar al te graag ondersteunen!