Cultuuraanbieders

Muziek

Frysk Jeugd Orkest

Het Frysk Jeugd Orkest, opgericht in 1977, bestaat uit een groep jonge enthousiaste amateurmuzikanten. Het orkest heeft een symfonische bezetting van vijfenzestig leden. Het Frysk Jeugd Orkest handelt vanuit vier kernwaarden: Plezier, Samenwerken, Discipline en Ontwikkelen. Het is ons doel jonge musici uit Fryslân een podium te bieden om in een orkest met symfonische bezetting plezier te beleven aan samen muziek maken.

Het Frysk Jeugd Orkest heeft daarbij de ambitie om elk individueel orkestlid te inspireren om zich te ontwikkelen en te genieten. Op het programma van het Orkest staat naast de klassieke werken ook filmmuziek, musicals, popmuziek en begeleidt het Orkest jonge talentvolle solisten en bekende artiesten. Sinds 1997 staat het Orkest onder de muzikale leiding van Theo Brouwer.

Het Frysk Jeugd Orkest is onderdeel van de Fryske Jeugd Orkest Akademy, deze bestaat naast het Orkest uit de Vioolklas, Celloklas, Strijkersklas en Blazersklas. Elke zaterdag wordt in Leeuwarden lesgegeven in samenspelen door verschillende muziekdocenten. Sinds januari 2017 is de Akademy ook op doordeweekse dagen in Buitenpost, Drachten, Leeuwarden, Heerenveen en Joure.

 

dirigent

locatie

planning

leeftijd

tijd

prijs