Cultuuraanbieders

Dans

Stichting Parkinson in Beweging | Dans op Recept

De stichting ‘Parkinson In Beweging’ is opgezet om mensen met Parkinson te stimuleren in beweging te komen. Uit onderzoek is bekend dat mensen met Parkinson langer zelfstandig functioneren als ze meer in beweging zijn. Om verschillende vormen van bewegen te bevorderen ontwikkelt de stichting zelf plannen maar ondersteunt zij ook plannen die door derden worden aangebracht. Zo wordt beoogd om een passend beweegaanbod voor mensen met Parkinson te creëren. Door reguliere sportbegeleiders / coaches te scholen over de mogelijkheden van mensen met Parkinson wordt participatie in de maatschappij bevorderd. Tevens heeft de stichting als doel, om door middel van bewegen, een hoger kwaliteit van leven te geven.

Het project Dans op Recept brengt innovatie door een alternatief te introduceren ter aanvulling op het medisch en sociaal domein. Onze missie is om laagdrempelig danslessen over heel Friesland te verspreiden.

Dans op Recept geeft in verschillende dorpen dansles aan mensen met Parkinson.

In deze moderne dansles dansen mensen met Parkinson en mogen mantelzorgers, familie en/of vrienden ook meedoen. We dansen op allerlei verschillende soorten muziek. Voor Parkinson is bewezen dat muziek en bewegen helpt bij kwaliteit van leven. Dansen maakt los, ontspant je lijf en geest, je beleeft plezier, je blijft soepel, het is goed voor je balans en je ontmoet lotgenoten. Kortom: Dansen is een feest en goed voor je lijf. Door dit project kan iedereen het doen!

docent

Trijntje de Vries

locatie

De Rinkelbom, Zwanedrift 2 in Heerenveen

tijd

9.30 uur koffie/theemoment, 10.00-11.00 uur dansles

doelgroep

mensen met Parkinson en mantelzorgers (of familie/vrienden)

wanneer

elke maandagochtend m.u.v. schoolvakanties

prijs

€5,- per les inclusief koffie/thee

Telefoon:

0650415088